A A A

Info

Vesti

Potrošački sajmovi u Nišu i Kragujevcu

Sektor za zaštitu potrošača Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija je, u sklopu aktivnosti Tvining projekta IPA 2013 „ Dalji razvoj zaštite potrošača u Srbiji“,  organizovao dva potrošačka sajma u Nišu, 18. aprila 2019. godine, u tržnom centru „Forum“ i u Kragujevcu, 19. aprila 2019. godine, u tržnom centru „Plaza“.

Detaljnije »
Održana obuka za predstavnike evidentiranih udruženja potrošača na temu „Izrada projekata i upravljanje projektnim ciklusom“

Sektor za zaštitu potrošača Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija organizovao je u saradnji sa relevantnom stručnom institucijom, Udruženjem za upravljanje projektima Srbije – IPMA SRBIJA, dvodnevnu edukativnu radionicu na temu „Izrada projekata i upravljanje projektnim ciklusom“. Radionica je održana u Beogradu, u prostorijama Palate Srbije, 11. i 12. aprila 2019. godine.

Detaljnije »
Okrugli sto sa trgovcima tekstilne robe i obuće na temu reklamacionog postupka

U utorak, 9. aprila 2019. godine, u prostorijama Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija održan je okrugli sto na temu prava potrošača u reklamacionom postupku. Ovom događaju, koji je Ministarstvo organizovalo u saradnji sa udruženjem „Zaštita potrošača“ iz Beograda, su prisustvovali trgovci tekstilne robe i obuće, kao i predstavnici Sektora za zaštitu potrošača, Sektora tržišne inspekcije, udruženja za zaštitu potrošača i akreditovanih labaratorija.

Detaljnije »
Pomoćnica ministra Sektora za zaštitu potrošača, Višnja Rakić, o potrošačkim pravima u okviru kampanje „Da kupovina bude milina“

Povodom završetka dvonedeljne kampanje „Da kupovina bude milina“, pomoćnica ministra Sektora za zaštitu potrošača, u Ministarstvu trgovine, turizma i telekomunikacije, Višnja Rakić, gostovala je u emisiji „150 minuta“ koja se emituje na televiziji Prva.

Detaljnije »
Pomoćnica ministra Višnja Rakić, u emisiji Svitanje, savetuje potrošače šta da učine ukoliko imaju neki potrošački problem

Sektor za zaštitu potrošača Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija nastavlja sa aktivnostima podizanja svesti javnosti o pravima potrošača u okviru kapmanje „Da kupovina bude milina“. Tim povodom je pomoćnica ministra Sektora za zaštitu, Višnja Rakić, gostovala u emisiji „Svitanje „ koja se emituje na televiziji Pink i tom prilikom govorila o pravima potrošača u reklamacionom postupku i savetovala potrošače šta da učine ukoliko imaju neki potrošački problem.

Detaljnije »

Vesti

Partneri

Zaštitite prava

Zaštitite svoja zakonom garantovana potrošačka prava kroz četiri koraka:

1. Obratite se trgovcu 

2. Obratite se regionalnom savetovalištu

3. Vansudsko rešavanje potrošačkog spora

4. Sudska zaštita

Preuzmite publikacije

Ministarstvo spoljne i unutrašnje trgovine i telekomunikacija. Pravila korišćenja | Impresum