A A A

Info

Vesti

„Upravljanje potrošačkim prigovorima“

U organizaciji Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija održane su radionice na temu „Upravljanje potrošačkim prigovorima“, u Beogradu 8. maja i u Nišu 9. maja 2018. godine.

Detaljnije »
Obeležen svetski dan potrošača u tržnom centru "Delta City"

Državni sekretar u Ministarstvu trgovine, turizma i telekomunikacija, Vesna Kovač je povodom Svetskog dana potrošača, organizovanom u tržnom centru „Delta city“, istakla da je svest građana Srbije o potrošačkim pravima mnogo razvijenija nego pre pet godina, kao i da je dostigniti nivo zaštite potrošača u praksi blizu evropskih standarda.

Detaljnije »
„Kolektivno obeštećenje potrošača u Evropskoj uniji i Jugoistočnoj Evropi“

Predstavnici Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija zajedno sa predstavnicima Pravosudne akademije učestvovali su na regionalnom sastanku na temu: „Kolektivno obeštećenje potrošača u Evropskoj uniji i Jugoistočnoj Evropi“, koji je održan 24. i 25. januara 2018. godine u Skoplju, u organizaciji Nemačke organizacije za međunarodnu saradnju (GIZ).

Detaljnije »
Održana konferencija povodom početka Tvining projekta IPA 2013 „Dalji razvoj zaštite potrošača u Srbiji“

Pomoćnik ministra za zaštitu potrošača Vesna Novaković izjavila je da je danas počelo sprovođenje trećeg po redu projekta koji zajednički finansiraju Evropska unija i Srbija u oblasti zaštite potrošača, a čija je vrednost 1.425.000 evra.

Detaljnije »
Održana Konferencija o bezbednosti hrane i vina „Food Talk 2017”

Predstavnici Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija učestvovali su na najvećoj regionalnoj konferenciji o hrani i vinu „MojaKravica Food Talk“, a koja je održana dana 9. juna 2017. godine, u Novom Sadu.

Detaljnije »

Vesti

Partneri

Zaštitite prava

Zaštitite svoja zakonom garantovana potrošačka prava kroz četiri koraka:

1. Obratite se trgovcu 

2. Obratite se regionalnom savetovalištu

3. Vansudsko rešavanje potrošačkog spora

4. Sudska zaštita

Preuzmite publikacije

Ministarstvo spoljne i unutrašnje trgovine i telekomunikacija. Pravila korišćenja | Impresum