A A A

О нама

Вести

„Безбедност производа"

Као наставак активности у оквиру реализације Твининг пројекта ''Даљи развој заштите потрошача у Србији'' одржане су радионице на тему безбедности производа, 12. и 14. јуна, у Београду и Крагујевцу. Пројекат спроводи Министарство трговине, туризма и телекомуникација у сарадњи са Министарством за национални развој Републике Мађарске и Регионалном развојном агенцијом Сенец-Пезинок из Словачке Републике.

Радионице је отвориo Стефан Цветковић из Сектора за заштиту потрошача, док су у својству предавача били Петер Арањи, стални саветник за твининг у име државе чланице ЕУ, и Иштван Сенте, експерт ангажован на пројекту из Републике Мађарске. Неке од тема које су обрађене током обуке су: функционисање система тржишног надзора и законски  основ за спровођење истог. Током радионица су били представљени и најбољи примери из праксе ЕУ у погледу инспекцијског надзора робе широке потрошње, са посебним нагласком на производе за децу, а затим су организоване групне вежбе за препознавање случајева опасних производа.

Своја искуства у примени законодавства ЕУ поделили су и учесници радионице, представници Сектора тржишне инспекције, као и представници удружења за заштиту потрошача.

Вести

Партнери

Заштитите права

Заштитите своја законом гарантована потрошачка права кроз четири корака:

1. Обратите се трговцу 

2. Обратите се регионалном саветовалишту

3. Вансудско решавање потрошачког спора

4. Судска заштита

Преузмите публикације

Министарство спољне и унутрашње трговине и телекомуникација. Правила коришћења | Импресум