ИНФО

ИНФО
Одржана Конференција о безбедности хране и вина „Food Talk 2017”

Одржана Конференција о безбедности хране и вина „Food Talk 2017”

Представници Министарства трговине, туризма и телекомуникација учествовали су на највећој регионалној конференцији о храни и вину „MojaKravica Food Talk“, а која је одржана дана 9. јуна 2017. године, у Новом Саду.

Конференцију, која је у организацији Color Media Communications и HBO Color Media Events, су подржали Град Нови Сад, Покрајински секретаријат за привреду и туризам, Покрајински секретаријат за пољопривреду, водопривреду и шумарство, Удружење за развој руралног и екотуризма Бач у срцу Бачке.

Током конференције одржано је више панел дискусија на различите теме од значаја за производњу, продају и промоцију хране и вина у Републици Србији. Представници Сектора за заштиту потрошача, Министарства трговине, туризма и телекомуникација, су узели учешће на панел дискусији о заштити права потрошача приликом куповине роба и услуга преко интернета. Током овог панела истакнут је значај едукације и информисаности потрошача приликом куповине прехрамбених производа.

Представник Сектора за заштиту потрошача, Невена Праизовић, је овом приликом истакла да је данас незамисливо да један трговац буде конкурентан на тржишту уколико нема свој онлајн канал продаје као и да се све више потрошача одлучује да поручи робу или бар информише о њеним својствима и цени преко интернета. Она је додала да је велики помак у области онлајн продаје и заштите потрошача учињен израдом интернет палтформе за потрошаче www.e-dukator.rs те да сви који желе да се информишу о куповини преко интернета то могу учинити на овој интернет страници.

Print