ИНФО

ИНФО
Одржана обука „Израда пројеката и управљање пројектним циклусом“

Одржана обука „Израда пројеката и управљање пројектним циклусом“

У организацији Министарства трговине, туризма и телекомуникација и Српског менаџмент центра, 13. и 14. јуна 2017. године, у Палати Србије, одржана је обука за представнике евидентираних удружења и савеза удружења за заштиту потрошача, на тему „Израда пројеката и управљање пројектним циклусом“.

Обука је организована са циљем да представници удружења потрошача унапреде своја знања и вештине приликом планирања, писања, реализације и управљања пројектима, и на тај начин обезбеде одрживост и даљи развој својих организација. Учесницима је представљена: методологија управљања пројектним циклусом (PCM), фазе пројектног циклуса, матрица логичког оквира (Logical Framework Approach), облици, начин и предуслови за аплицирање за пројекте/програме, као и могући начини финансирања пројеката/програма.

Обуку је одржао проф. др Владимир Обрадовић, стручњак са вишегодишњим искуством у овој области и добитник бројних признања и награда у земљи и иностранству.

На самом крају обуке учесници су се сложили да ће им стечена знања и вештине убудуће бити од великог значаја приликом писања пројеката ради конкурисања за програме подршке у оквиру локалних, републичких и међународних фондова, а све у циљу јачања потрошачких организација и даљег развоја заштите потрошача у Републици Србији.

Print