ИНФО

ИНФО
Обележен светски дан заштите потрошача

Обележен светски дан заштите потрошача

Светски дан заштите права потрошача традиционално се обележава 15. марта. Министарство трговине, туризма и телекомуникација и ове године је обележило Светски дан права потрошача под слоганом "Моја куповина је и онлине трговина", уз организовање сусрета представника удружења потрошача, трговинских ланаца и потрошача, у складу са свим епидемиолошким мерама и препорукама Владе Србије.

Догађај је посвећен заштити потрошача у области е-трговине, у циљу подизање свести потрошача о њиховим законским правима приликом онлајн куповине.

Овогодишње обележавање Светског дана заштите права потрошача у Србији је конципирано тако да у великој мери прати захтеве и потребе потрошача у електронској трговини, која је у сталном развоју.

Министарство трговине, туризма и телекомуникација, је адекватно одговорило на новонастале околности и наставља даље да прати промене како би у наредном периоду, у сарадњи са удружењима за заштиту потрошача интезивно радило на ефикаснијој заштити потрошача.

Континуираном анализом структура и врста приговора, праћењем понашања  учесника на тржишту, посебно у смислу препознавања примене непоштене пословне праксе и уговaрања неправичних уговорних одредби у потрошачким уговорима, Министарство уочава и предлoже  адекватне мере за решавање системских проблеме.  

Дефинисањем политике и решавањем системских питања у области заштите потрошача, постигнуто је много, али  потребно je наставити са спровођењем активности које доприносе даљој афирмацији и јачању институционалног оквира заштите потрошача.

Print