ИНФО

ИНФО
„Судска заштита права потрошача"

„Судска заштита права потрошача"

У Београду, Крушевцу и Новом Саду одржане су три радионице на тему „Судска заштита права потрошача“, намењене представницима правосуђа, у периоду од 16. до 18. октобра 2018. године. Радионице је организовао Сектор за заштиту потрошача Министарства трговине, туризма и телекомуникација, у склопу активности Твининг пројекта ''Даљи развој заштите потрошача у Србији'', који Министарство спроводи у сарадњи са Министарством за иновације и технологију Мађарске и Регионалном развојном агенцијом Сенец – Пезинок из Словачке Републике.

Радионицама су присуствовали судије прекршајних судова и судова опште надлежности, представници Правосудне академије, Министарства правде, као и представници сектора за заштиту потрошача и тржишне инспекције при Министарству трговине, туризма и телекомуникација. У својству предавача су били Атила Криш и Андраш Форго, експерти ангажовани на Пројекту.

Учесницима радионица су представљени законски прописи који дефинишу непоштену пословну праксу, уговоре на даљину са посебним освртом на електронску трговину, неправичне уговорне одредбе, као и најбоље европске праксе у овим областима.

У оквиру Твининг пројекта, током предстојећег периода, спроводиће се активности у циљу унапређења законодавног оквира и јачања институционалних капацитета за потребе ефикасног спровођења претприступних преговора и испуњења захтева за чланство наше земље у ЕУ, а све у циљу потпуног и делотворног спровођења усклађеног законодавства у области заштите потрошача у Републици Србији.

Print