ИНФО

ИНФО

7. 7. 2021

Помоћница министра Вишња Ракић за РТС о новом закону о заштити потрошача

Помоћница министра Вишња Ракић за РТС о новом закону о заштити потрошача

Вишња Ракић, помоћница министра у Министарству трговине, туризма и телекомуникација, је гостујући у јутарњем програму РТС-а говорила о Предлогу закона о заштити потрошача који је усвојен на седници Владе. Ракић је изјавила да су једне од најважнијих новина у Предлогу закона увођење регистра „Не зови“, увођење обавезе трговца да сачини прорачун приликом пружања услуга чија је вредност већа од 5.000 динара, затим успостављање евиденције потрошачких спорова у судовима, даље усклађивање прописа са ЕУ у области туризма, унапређење механизама за вансудско решавање потрошачких спорова и прекршајни налози за поједине прекршаје.

 

 

19. 3. 2021

Обележен светски дан заштите потрошача

Обележен светски дан заштите потрошача

Светски дан заштите права потрошача традиционално се обележава 15. марта. Министарство трговине, туризма и телекомуникација и ове године је обележило Светски дан права потрошача под слоганом "Моја куповина је и онлине трговина", уз организовање сусрета представника удружења потрошача, трговинских ланаца и потрошача, у складу са свим епидемиолошким мерама и препорукама Владе Србије.

19. 3. 2021

Ракић о предностима електронске трговине

Ракић о предностима електронске трговине

Помоћница министра Вишња Ракић гостујући на ТВ Коперникус рекла је да је у протеклој години забележен значајан пораст електронске троговине.

Истакла је да развојем дигиталне технологије потрошачима омогућен лакши приступ производима и услугама, већа удобност приликом куповине, већи избор и потенцијално ниже цене. Трговина у продајном објекту подразумева и одређене трошкове, закуп локала, одређене режије, запослене раднике и остале сличне трошкове.

10. 8. 2020

Помоћница министра Вишња Ракић за РТС о онлајн трговини у време пандемије

Помоћница министра Вишња Ракић за РТС о онлајн трговини у време пандемије

Помоћница министра Сектора за заштиту потрошача у Министарству трговине, туризма и телекомуникација, Вишња Ракић, изјавила је да је онлајн трговина и даље у експанзији, пре свега због пандемије изазване вирусом корона и да проценат онлајн куповине и даље расте.

20. 7. 2020

Обавештење о реорганизацији рада регионалних саветовалишта

Због погоршања ситуације изазване вирусом KOVID-19 и поновног увођења ванредног стања у појединим градовима на територији Републике Србије, обавештавамо вас да су регионална саветовалишта сагледавши ситуације у регионима које обухватају, извршила реорганизацију рада, како би испоштовала прописане мере али и обезбедила несметано функционисање у пружању помоћи и савета потрошачима у решевању потрошачких проблема.  О изменама  рада регионалних саветовалишта можете се информисати на интернет страницама самих удружења. 

 

RSS
245678910Last