ИНФО

ИНФО

19. 3. 2021

Обележен светски дан заштите потрошача

Обележен светски дан заштите потрошача

Светски дан заштите права потрошача традиционално се обележава 15. марта. Министарство трговине, туризма и телекомуникација и ове године је обележило Светски дан права потрошача под слоганом "Моја куповина је и онлине трговина", уз организовање сусрета представника удружења потрошача, трговинских ланаца и потрошача, у складу са свим епидемиолошким мерама и препорукама Владе Србије.

19. 3. 2021

Ракић о предностима електронске трговине

Ракић о предностима електронске трговине

Помоћница министра Вишња Ракић гостујући на ТВ Коперникус рекла је да је у протеклој години забележен значајан пораст електронске троговине.

Истакла је да развојем дигиталне технологије потрошачима омогућен лакши приступ производима и услугама, већа удобност приликом куповине, већи избор и потенцијално ниже цене. Трговина у продајном објекту подразумева и одређене трошкове, закуп локала, одређене режије, запослене раднике и остале сличне трошкове.

10. 8. 2020

Помоћница министра Вишња Ракић за РТС о онлајн трговини у време пандемије

Помоћница министра Вишња Ракић за РТС о онлајн трговини у време пандемије

Помоћница министра Сектора за заштиту потрошача у Министарству трговине, туризма и телекомуникација, Вишња Ракић, изјавила је да је онлајн трговина и даље у експанзији, пре свега због пандемије изазване вирусом корона и да проценат онлајн куповине и даље расте.

20. 7. 2020

Обавештење о реорганизацији рада регионалних саветовалишта

Због погоршања ситуације изазване вирусом KOVID-19 и поновног увођења ванредног стања у појединим градовима на територији Републике Србије, обавештавамо вас да су регионална саветовалишта сагледавши ситуације у регионима које обухватају, извршила реорганизацију рада, како би испоштовала прописане мере али и обезбедила несметано функционисање у пружању помоћи и савета потрошачима у решевању потрошачких проблема.  О изменама  рада регионалних саветовалишта можете се информисати на интернет страницама самих удружења. 

 

7. 7. 2020

Помоћница министра Вишња Ракић за РТС о експанзији „ON LINE“ трговине у 2020. години

Помоћница министра Вишња Ракић за РТС о експанзији „ON LINE“ трговине у 2020. години

Помоћница министра у Министарству трговине, туризма и телекомуникација, Вишња Ракић, гостујући у јутарњем програму РТС-а, изјавила је да на основу података и евиденције коју води министарство, „on line“ трогoвина, ако се пореди првих шест месеци прошле године и првих шест месеци 2020. године, доживела велику експанзију.

RSS
135678910Last