ИНФО

ИНФО
Представљена Интернет платформа за потрошаче у Новом Саду

Представљена Интернет платформа за потрошаче у Новом Саду

Како куповати на Интернету, који су сајтови безбедни, коме да се обратим ако не добијем наручени производ, коме да упутим жалбу – на сва ова и друга питања грађани Србије који користе Интернет за куповину од данас могу да добију одговоре на специјализованој Интернет платформи www.e-dukator.rs.

Прва промоција ове платформе одржанa је 26. априла 2016. у Информационом кутку ЕУ у Новом Саду.

Присутне је поздравила Снежана Пуповац из ЕУ Инфо кутка. На промоцији су говорили Лешек Јакубовски, вођа пројекта "Развој електронског пословања". О правима потрошача при куповини на Интернету говорила је Невена Праизовић, представник Сектора за заштиту потрошача у оквиру Министарства трговине, туризма и телекомуникација. Такође, Синиша Беговић, експерт на пројекту представио је Интернет платформу.

Интернет платформа, прва те врсте у Србији, развијена је у оквиру активности пројекта "Развој електронског пословања". Основни циљ платформе је едукација и информисање потрошача у Србији о њиховим правима, са посебним акцентом на права потрошача на интернету, процедурама за жалбе, као и повећање безбедности приликом куповине на Интернету.

Поред едукативног садржаја, специјализована Интернет платформа садржи и квиз са питањима из ове области, а свако ко тачно одговори на питања добија и сертификат о стеченом знању.

Након Новог Сада, током наредних месеци, Интернет платформа биће представљена у 15 градова широм Србије у сарадњи са Министарством трговине, туризма и телекомуникација, удружењима за заштиту потрошача и Регионалним развојним агенцијама.

Print